Bundeling

“Bundeling verovert de hele wereld met communicatie”

UDEN – Honderden professionele voetbalclubs, allerhande bedrijven en tientallen netwerkorganisaties in zestien landen wereldwijd. Het Udense Bundeling heeft een app ontwikkeld waarmee die clubs, organisaties en bedrijven intern communiceren. “Het moet net zo makkelijk zijn als het tennisspel van Roger Federer lijkt.”

Het Osse Pivot Park, de High Tech Campus in Eindhoven, bouwbedrijf Van der Heijden in Schaijk, Kuijpers Installaties uit Helmond, het Brabants Genootschap van Familiebedrijven, allerlei profvoetbalclubs en golfclub The Duke in Nistelrode. Enige overeenkomst zou je zo niet vermoeden tussen deze zeer uiteenlopende organisaties en bedrijven. 

De verbintenis moet echter gezocht worden in Uden. Daar is namelijk het bedrijf Bundeling gevestigd, de ontwikkelaar en leverancier van de gelijknamige app waarmee organisaties en bedrijven intern communiceren met collega’s, leden, deelnemers of andere geïnteresseerden.

Professionele voetbalclubs 

Eric van den Brand (51) uit Zeeland – opgegroeid in Oss – stond in 2014 aan de basis van Bundeling, het bedrijf dat de app inmiddels geïnstalleerd heeft bij honderden professionele voetbalclubs, talloze bedrijven en organisaties in de hele wereld. 

Aan de hand van een vrij willekeurig gekozen club in het betaalde voetbal legt hij de werking van de app uit, al spreekt hij liever over een communicatieplatform: “Het laatste clubnieuws, uitslagen van gespeelde wedstrijden, agenda, smoelenboek van alle businessclubleden, sponsoren of hoe je moet aanmelden voor activiteiten; het staat er allemaal op”, zegt Van den Brand.

FC Den Bosch was in 2015 de eerste afnemer die gebruikmaakte van het communicatieplatform dat Bundeling levert. Die verbintenis ontstond als gevolg van een aanrijding met de auto tussen Van den Brand, toen nog vooral zakelijk actief als IT-specialist en netwerkbeheerder met zijn bedrijf Dotcom Projects, en een medebezoeker van de businessclub van de Bossche voetbalclub. “We raakten wat dieper in gesprek en dat bracht mij op het idee om iets te bedenken waar leden van de businessclub elkaar makkelijker zouden kunnen vinden en informatie kunnen uitwisselen.” 

Alleen TOP Oss en Feyenoord niet

Bundeling – dat aanvankelijk Club Connect heette – was geboren. Nu hebben alle profclubs – overigens met uitzondering van TOP Oss en Feyenoord –  de app in gebruik. Evenals honderden clubs in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en zelfs in de Verenigde Staten. “De complete uitstraling van de app passen we uiteraard aan. Het is net een app van de club; alleen onderaan staat Powered by Bundeling.”

Bundeling is nadrukkelijk ook internationaal actief 

UDEN – Bundeling, het communicatieplatform dat het gelijknamige Udense bedrijf heeft ontwikkeld om interne communicatie te verbeteren, wil zich ook nadrukkelijk internationaal manifesteren. De app wordt inmiddels toegepast over de hele wereld. In Europa, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en binnenkort ook in Chili en Singapore. Door samenwerking met diverse internationale sportmarketingbedrijven kreeg Bundeling snel in het buitenland voet aan de grond. Oprichter en mede-eigenaar Eric van den Brand: ,,Maar zo rolde het balletje verder.” Zo is Bundeling in Canada actief bij diverse ijshockeyclubs, maar ook bij andere sportorganisaties en steeds meer bedrijven. Bijvoorbeeld in Frankrijk via een grote internationale makelaars federatie die recent het Bundeling-platform uitrolde naar al haar leden.  Van den Brand: ,,Het klinkt misschien een beetje hoogdravend, maar onze platform verbindt mensen. Zelfs wereldwijd. Al is het – als je het nuchter bekijkt – vooral een mooi stukje techniek.” 

25 medewerkers, omzet geheim

Een belangrijke pijler om je medewerkers betrokken te houden is duidelijke communicatie. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Communicatie is breed en wat voor de één duidelijk is, kan bij de ander een hoop vraagtekens oproepen. Daarnaast zijn er een hoop verschillende communicatiekanalen om gebruik van te maken – zeker bij grote organisaties.

Gelukkig kun je hier als organisatie een eerste stap in zetten. Bundel al je interne communicatie bij elkaar in één overzichtelijke app: Bundeling! Met ons communicatieplatform creëer jij een gestructureerde, duidelijke omgeving die twee-weg-communicatie bevordert.

Dat wil zeggen dat je niet alleen bezig bent met zenden, maar dat je medewerkers ook volop de kans hebben om te reageren, liken en bij te dragen aan discussies en nieuws binnen je organisatie. Zo creëer je échte betrokkenheid en gaan de laatste nieuwtjes binnen je organisatie vanzelf leven.

Inmiddels toont ook het bedrijfsleven volop en in toenemende mate interesse in de app, zo stelt Van den Brand tevreden vast. Zijn bedrijfsomzet  houdt hij overigens graag geheim. Voor een installatiebedrag van om en nabij 1500 euro en maximaal vijf euro per maand per gebruiker, maken onder andere bouw-, installatie- en logistieke bedrijven, diverse brancheorganisaties, netwerk- en zakenclubs in binnen- en buitenland gebruik van Bundeling. 

Ieder met eigen functionaliteiten, modules en toepassingen. Van den Brand: “Ons uitgangspunt is dat iedereen het platform snapt en kan gebruiken. Van hoog tot laag in iedere organisatie. Het moet net zo makkelijk zijn als het tennisspel van Roger Federer lijkt. Wij zorgen verder voor alle techniek en automatisering achter de app. Inclusief de trainingen en het actueel houden van de app en het achterliggende platform.” 

Daarvoor beschikt Bundeling, naast Uden ook deels gevestigd in Venray, over in totaal 25 medewerkers. Die ondertussen ook werken aan de ontwikkeling van een selfservice-toepassing.  “Wij maken het voor organisaties en verenigingen in de hele wereld mogelijk om via de Bundeling website een geheel eigen communicatie-platform te maken dat met enkele kliks in elkaar gezet kan worden.”

Bedrijven worstelen

Van den Brand, die met een Limburgse zakenpartner sinds 2018 het eigendom van het bedrijf deelt, ziet een grote toekomst voor Bundeling in het bedrijfsleven. “Veel bedrijven worstelen met de organisatie van de interne communicatie en de betrokkenheid van hun medewerkers. Via ons platform kun je alle leuke en relevantie informatie – zoals bijvoorbeeld ook vergaderverslagen, smoelenboek, telefoonnummers, planningen of andere nuttige zaken – met iedereen delen. En dat kunnen wij eigenlijk onbeperkt uitbreiden. Als een bedrijf dat zou willen bijvoorbeeld ook met loonstroken, een overzicht van vakantiedagen of wat dan ook. Wij kunnen alles bundelen.” Lachend: “Vandaar ook onze naam. Die je ook nog een internationaal kunt gebruiken. Hoef je alleen de e weg te halen…”

Artikel van Brabants Dagblad